31 oktober 2020
16:00

IFK Berga

Referat: Karlslunds IF FK - IFK Berga

Den som idag skulle slå sig ner på läktaren eller framför skärmen för att i lugn och ro se på Ettan-matchen mellan Karlslunds IF FK och IFK Berga fick nog tänka om. För lugn och ro var i alla fall inte något det fanns av, däremot en galet spännande match där Karlslund går vinnande med 1-0 efter att Lukas Julher gör sitt första seniormål för sin moderklubb och där Jakob Kindberg i målet står för en 12-klassig insats på en 10-gradig skala!

Karlslund kommer till spel med följande manskap:
Jakob Kindberg
Edvin Tellgren - Helmer Andersson - Christopher Alp
Lukas Julher - Jonathan Lundberg - Sebastian Loyola Nydén - Rickson Mansiamina - Sermed Habib
Christer Lipovac - Martin Springfeldt

Avbytare:
Rasmus Forsell, Gabriel Kopkin, Hugo Dicksen, Elias Jangdin, Pontus Hatula, Nadir Ayéva, Tidjani Diawara

Karlslund är helt klart det piggaste och vassaste laget i inledningen av matchen då de knappt låter gästerna få låna bollen mer än några sekunder i taget. Det ska även bli 1-0 då den ettrige högerwingern Lukas Julher bryter en passning på egen planhalva i den 34:e minuten, och sedan löper som ett tåg mot mål och avlossar ett distinkt skott i mål! Målet är 20-årige Julhers första för sin moderklubbs seniorlag.

Fem minuter senare tilldelas Julhers kollega på andra sidan, Sermed Habib, ett rött kort och Karlslund får alltså spela med decimerat antal spelare under resten av matchen.

Under stora delar av den andra halvleken är det Berga som trycker på med inlägg, skott och avslut mot Karlslunds försvar. Karlslund står upp bra, men om det bara finns en kung i kvällens schackspel så är det utan tvekan Jakob Kindberg som står längst bak med kronan på huvudet och håller en säker hand över sina mannar framför sig. Kindberg står för den ena monsterräddningen efter den andra, och om det inte skanderas "Vi har Sveriges bästa målvakt, Jakob Kindberg heter han!" runt om i tv-sofforna under den andra halvleken, så borde det i alla fall ha gjort det!

Det är maxpuls hos många in i det sista på Karlslund Arena, men Karlslund rider ut stormen och vinner med 1-0. En otroligt skön och viktig seger som innebär att laget klättrar upp till säker mark igen med fyra matcher kvar.

In under matchen kommer Pontus Hatula, Nadir Ayéva och Tidjani Diawara.

NA: Karlslund tog viktig seger – med en man mindre i 50 minuter: ”Man kommer inte närmare krig”
SportExpressen Play: Highlights från matchen

Nästa match för Karlslund spelas söndag 8 november kl 15.30 mot IFK Luleå hemma på Karlslund Arena.

Stort grattis till segern ikväll, boys! Njut och kom tillbaka taggade på måndag!